Les Elixirs van Francis Kurkdjian

19 december 2011

19971_foto-4

De beste parfumeur ter wereld Francis Kurkdjian was in Antwerpen om zijn nieuwste creatie voor te stellen: Les Elixirs de Maison Francis Kurkdjian.

Francis Kurkdjian is een bekende naam in de parfumsector. Op zijn 15de wist hij dat hij parfumeur wilde worden en op zijn 25ste boekte hij zijn eerste grote succes met Jean Paul Gaultier’s ‘Le Mâle’. In 2001 won hij de François Coty prijs en in 2009 werd hij gekroond tot Chevalier des Artes et des Lettres door de Franse Minister van Cultuur. In datzelfde jaar lanceerde hij zijn eigen parfumlijn Maison Francis Kurkdjian

Als je zijn naam niet kent, ken je ongetwijfeld één van zijn creaties. Hij is de neus achter Dior, Elizabeth Arden, Emanuel Ungaro, Gianfranco Ferre, Davidoff, Kenzo, Lancaster, Armani, Lancôme, Narcisco Rodriguez, Versace en Yves Saint Laurent
 
Frankrijks meest bekende parfumeur kwam naar de concept store Graanmarkt 13 om er zijn ‘Elixirs’ voor te stellen. ‘Elixir’ of ‘Concentré de Bonheur’ (zo zelf hij zelf) zijn mini-flacons, heel intense geurtjes die vanaf nu verkrijgbaar zijn in mini-rollerformaat van 5ml. Handig in je tas, maar ook overal en altijd te gebruiken. 
 
 
 
Wij hadden een gesprek met het genie die echt gek is op zijn job. “Als parfumeur ben je een magiër die op zoek moet gaan naar de juiste balans. Aan de ene kant heb je het rationele waarbij je op zoek gaat naar de juiste ingrediënten. Aan de andere kant heb je het irrationele, het artistieke, waarbij je op zoek gaat naar inspiratie, naar een gevoel,” aldus Kurkdjian. 
 
Het sneeuwt buiten en de parfumeur geniet zichtbaar van het spektakel. “Ik ben dol op seizoenen. Ik hou ervan dat het lichaam zich aanpast aan de verschillende seizoenen en daar ook anders op reageert. Als parfumeur speel ik daarop in." 
 
Als we hem vragen of er zoiets als een winter- en een zomerparfum bestaat, antwoordt hij: “Dat geloof ik wel. Overdag doe je ook niet hetzelfde aan als ‘s avonds, dus waarom zou je elk seizoen hetzelfde willen ruiken? Bovendien moet je parfum overeenkomen met je stemming en die wisselt van seizoen tot seizoen.” 
 
 
 
 
Graanmarkt 13 in Antwerpen en Senteurs d’Ailleurs in Brussel zijn de enige verdeelpunten in België die de elixirs van Maison Francis Kurkdjian verdelen. 
 
De roller variant is een intens concentraat van Kurkdjians meest begeerde geurtjes:
- APOM pour femme – parfum, 70ml, 105 euro
- Aqua Universalis forte – eau de parfum, 70ml, 95 euro
- Lumière Noire pour femme – parfum, 70ml, 105 euro
 


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten