Het beste van beauty 2011

27 december 2011

20067_2.-tom-ford.png

2011 was een bewogen jaar. Ook op het gebied van beauty. Bekijk hieronder de meest besproken beauty gebeurtenissen.1. Vreemde Vlechten


In 2010 was de vlecht al terug van weggeweest. In 2011 gingen de manier van vlechten een stap verder. De  visgraatvlecht, vlechten met een lint erdoor heen, vlechten achter het hoofd langs en vlechten van onder naar boven richting een knot. Klinkt ingewikkeld. Dat is het ook. Maar zeker leuk om mee te spelen en te oefenen.


Bron Beeld: Refinery29


2. Kapsels in alle kleuren van de regenboog


Roze, blauw en groen. Elke kleur is dit jaar voorbijgekomen. Gedurfd door Kate Perry, Lauren Conrad en natuurlijk Lady Gaga.

Kate Perry, Lauren Conrad, Lady Gaga
 

3. Sexy beauty lijn Tom Ford
 
"Schoenmaker, blijf bij je leest" geldt niet voor Tom Ford. Alles wat deze man aanraakt verandert in goud. Het was een kwestie van tijd voor hij een lijn met beautyproducten zou lanceren. Als gezicht schakelde hij Lara  Stone in, het meest sexy model van et moment waarmee hij lekker mocht rollebollen voor de lens.
 
Beeld: Tom Ford
 
4. Puntige nagels
 
Niet rond of vierkant, maar puntige nagels waren dit jaar de trend. Ziet er spannend uit, praktisch is anders.
 
Lady Gaga, Rihanna
 
5. Nieuw stijlicoon: Kate Middleton
 
De royal wedding was één van de meest bekeken events dit jaar. Iedereen verwachtte een stijf bruidje met een tuttig kapsel, maar de wereld werd verrast. Kate's jurk was ontworpen door de hipste designer van het moment Sarah Burton / Alexander McQueen en haar kapsel zat niet strak en opgestoken, maar half los en dansend. Sindsdien is Kate niet meer uit de modepagina's weg te slaan.


Kate Middleton

6. Nagellak stickers
 
Herinner je nog de tijd dat je je nagels had gelakt en een uur moest wachten tot ze gedroogd waren? Dit is verleden tijd met de komst van nagellak in de vorm van stickers. Je plakt ze op en kan door met waar je mee bezig was. We zijn benieuwd wat voor designs volgend jaar worden uitgebracht.

Beeld: Nailrock.com

 
7. Rood haar
 
Celebs doen alles om op te vallen. Rood haar is zeldzaam, dus kleurden veel celebs hun haren rood in 2011. Drew Barrymore, Blake Lively, Scarlett Johansson en Rihanna gingen allemaal, tijdelijk dat wel, als redhead door het leven. 

Drew, Blake, Scarlett

8. Photoshop gate

Veel reclames werden verboden door het onrealistische beeld dat geschept wordt door photoshop. Reclames voor foundation van L'Oréal en voor mascara van Covergirl moesten er aan geloven. De huid was te smooth en de wimpers te vol. Cosmetica merk Make Up For Ever reageerde hier als eerste op met een reclame waarbij geen gebruik was gemaakt van photoshop. 

Beeld: Lancome, Maybelline, Make Up For Ever
 
9.  Overleden beautyiconen

In 2011 verloren we een aantal iconische schoonheden.Elizabeth Taylor, die de beautywereld veranderde met haar opvallend gekleurde ogen en haar strijd tegen AIDS. Evelyn Lauder, medeoprichtster van Pink Ribbon en schoondochter van cosmeticakoningin Estée Lauder overleed eveneens in 2011. Het meest opmerkelijke sterfgeval van 2011 was die van zangeres Amy Winehouse, die in april 2011 overleed aan de gevolgen van alcoholvergiftiging. 
 
10.  Verentrend
 
Dit jaar werden er ook aanzienlijk meer haartrends geintroduceerd dan normaal. Zo kon ook de verentrend niet achterblijven. Waar eerst Selena Gomez, Kate Bosworth en Ke$ha de trend introduceerde, nam de veer ook in Europa aan populariteit toe. 
 

11. Het jaar van de geuren
 

Noem het gerust een trend. Afgelopen jaar veroverden sterren de parfum industrie als nooit tevoren. Onder andere Rihanna, Taylor Swift, Dita Von Teese, Heidi Klum en Christina Aguilera uitten hun creativiteit in geuren.

 Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten