Frederick Hornof voor Sasha

22 juni 2011

16912_fred_1

Modestudent Frederick Hornof won de 2011 Sasha award en pakt uit met een opvallend ontwerp.

Het winnende design sluit aan bij Fredericks eindejaarscollectie ‘Then was my Neophyte’. Tijdens het eindejaarsdéfilé van de Antwerpse Modeacademie stuurde hij excentrieke, aristocratische vrouwen, has-been diva’s de catwalk op. Alle personages waren ontleend aan filmpersonages uit ‘Great expectations’, ‘Sunset Boulevard’ en ‘Grey Gardens’. Frederick houdt van drama en zijn ‘mad old mady feeling’ vertaalde hij naar zijn exclusieve schoenenontwerp voor Sasha.

De plateauschoenen met een rode hiel is geen rip-off van Christian Louboutin. De idee van de rode hiel is veel ouder en gaat terug naar Lodewijk XIV. Rijke mensen die het privilege hadden deel uit te maken van de koninklijke entourage droegen rode hielen. En dat rode detail, als teken van weelde en status, fascineerde de jonge student enorm. Door het rode detail te combineren met een nude kleur, ontstaat er een soort van tromple l’oeil effect.

Foto: Marting Bing

Schoenenmerk Sacha organiseert de ontwerpwedstrijd sinds drie jaar voor laatstejaarsstudenten aan de Modeacademie van Antwerpen. Het doel van de Sacha Shoe Award is modestudenten creatief te prikkelen, zonder hen commerciële restricties op te leggen. De studenten worden beoordeeld op hun designvocabulaire, originaliteit en concept.

Beige suède sleehak sandaal met rood accent op de hak. Hakhoogte 12 cm, inclusief plateau van 5 cm is verkrijgbaar in limited edition bij Sasha Belgium voor 99.95 euro.

Interview met Frederick Hornof lees je hier.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten