Tropical beauty: Delfine Bafort

11 november 2011

19219_Nowness_Rainbow_Warrior_KT_Auleta_2

In de kortfilm ‘Tropical Beauty’ transformeert het Belgische topmodel Belfine Bafort tot een indrukwekkende krijger onder het tropische kleurenpalet van make-up artieste Francelle Daly.

In de video dwaalt Delfine Bafort rond in de jungle en haar naakte lichaam illustreert de laatste make-up trends van NARS. Je hoort het goed: het Vlaamse topmodel wordt gebodypaint en in de video volg je haar als onschuldige schone tijdens het ochtendgloren, zie je haar wat later transformeren tot een imponerende krijger. En 's nachts zien we Bafort als een gitzwarte muze. 

Inspiratie voor de shoot haalde regisseuse KT Auleta, die in het verleden werkte voor Vogue, Elle en the New York Times' T Magazine, uit het boek ‘Maske’ van Phyllis Galembo, een prachtig boek over Afrikaanse en Caraïbische carnaval kostuums. Maar ze liet zich ook begeesteren door het werk van schilders Mark Rothko en Jackson Pollock, bekend om de color blocking techniek en de verfstroken. Opvallend is ook de verwijzing naar de Givenchy lente/zomer mannencollectie 2012.

Bafort, inmiddels al 32 jaar oud, werd voor de shoot gecast omwille van haar felblauwe ogen, haar vloeiende bewegingen en haar acteerprestaties. In het verleden acteerde ze in ‘ Steve + Sky’ van Felix Van Groeningen en Vincent Gallo’s ‘Promises Written in Water’. 

Bron: nowness.com
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten