Blog to watch: coffeeklatch.be

21 november 2011

19436_holga

Coffeeklatch is een creatieve chit chat, waabij Magali Elali & Bart Kiggen om de 10 dagen op de koffie gaan bij intrigerende mensen. Ze verzamelen verhalen en brengen het creatieproces in beeld.

www.coffeeklatch.be staat voor ‘slow journalism using a fast medium’. Journalisten nemen niet meer de tijd voor diepte-interviews en fotosessies. In het digitale tijdperk worden interviews en collabo's via skype en mail vastgelegd (zo vertelde ons onlangs nog modeontwerpster Iris Van Herpen) en zijn het steeds dezelfde beelden die in omloop zijn. 

Coffeeklatch pakt het anders en persoonlijker aan door werkelijk de tijd te nemen. En die formule slaat aan! Denk ‘The Selby is in your place’, want het duo gaat op bezoek bij de mensen thuis of brengt een bezoekje aan het werkatelier. 
 
Wat ook leuk is, dat je om de 10 dagen andere mensen leert kennen, want echt een hele ruime groep aan creatievelingen komt aan bod. De geïnterviewden zijn interessante mensen die actief zijn in verschillende disciplines, zoals mode, architectuur, kunst, illustratie en hedendaagse dans.
 
Deelnemers zijn: Sofie Claes, modeontwerpster. Pietro & Jan-Jan, de mannen achter de Antwerpse Solarshop en het modelabel Jan-Jan Van Essche. Maar ook Elisabeth Ouni, de vrouw achter A Polaroid Story en gezicht van de Marc Lagrange limited edition T-shirt stelt de deuren van haar appartement in Oostende open. 
 
Coffeeklatch is een blog om in het oog te houden. De interviews lezen lekker door met een kopje koffie.
 
Bij wie zou jij graag op de koffie willen gaan?
 
 
 
Binnenkijken bij modeontwerpster Sofie Claes
 
 
 
Elisabeth Ouni vertelt over haar Polaroid stories en de liefde voor de stad Oostende. 
 
 
 
Piëtro & Jan-Jan zijn vintage verzamelaars en dat merk je aan hun interieur.
  
Foto's: Bart Kiggen/ Coffeeklatch
 
Blog to watch: www.coffeeklatch.be

Coffeeklatch from Bart Kiggen on Vimeo.


Coffeeklatch from Bart Kiggen on Vimeo.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten