Indrukwekkend naakt bij Marc Lagrange

18 november 2011

19471_album_284_XXML_1.png

Al 20 jaar legt fotograaf Marc Lagrange de schoonheid van de vrouw vast. Dit wordt nu gevierd met een overzichtstentoonstelling en een reuzeboek XXML.

De XXML expo brengt een indrukwekkende verzameling van de 260 beste foto’s van Lagrange die zijn carrière begon als modefotograaf. Nu gaat hij als kunstfotograaf door het leven en worden zijn foto’s wereldwijd verkocht en tentoongesteld.

Met de expo brengt Lagrange een hommage aan de schoonheid. We zien vooral veel vrouwelijk ‘esthetisch verantwoord’ naakt en door de indrukwekkende locatie valt ook op hoe sprookjesachtig zijn beelden wel niet zijn.  

Een indrukwekkend herenhuis in Antwerpen werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Maison Lagrange. Vier verdiepingen vol bloedmooie naakte vrouwen en decadente luchters die perfect mactchen met de grandeur van Lagrange’s beeldentaal.  

De tentoonstelling gaat gepaard met de lancering van een collectors item, het XXML boek, dat welgeteld 27 kilo weegt. Als je een exemplaar wil bemachtigen, ben je eraan voor de moeite. Alles werd uitverkocht nog voor de expo van start ging.

Maison Lagrange, Quellinstraat 38, 2018 Antwerpen . Open van woensdag tot zondag, van 11u tot 18u.Toegang 6 euro.

 
 
 
 
 
 
 
 
Marc Langrange met Saskia Neirinckx van The Wicked PR en Elisabeth Ouni, die model stond voor de gelimiteerde T-shirt collaboratie met Essentiel.
 Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten