Zomertrends River Island 2012

30 november 2011

19607_pic2_1

De Britse retailer River Island heeft voet aan wal gezet in België. Styletoday werd echter uitgenodigd op het hoofdkantoor in Londen voor een gesprek met de chief designer en als kers op de taart kregen we een voorsmaakje van de lente/zomercollectie 2012.

Interview met de designer

Fardida Kaikobad is head of woman design en ze werkt al 30 jaar voor River Island. "In die 30 jaar heb ik heel wat meegemaakt in het bedrijf. Het is ongelofelijk hoe River Island er steeds in slaagt zichzelf opnieuw uit te vinden en steeds een jong clienteel aan te spreken." 

Als we haar vragen naar de key-pieces die je absoluut in je garderobe moet hebben, somde ze de volgende tijdloze klassiekers op:
 • Denim jeans, jaren 80 wassing, liefst de boyfriend cut, zodat ie er comfortabel, maar ook sexy uit ziet.
 • Black slim capri trousers. Een zwarte broek is een musthave voor vrouwen van elke leeftijd.
 • Navy blue blazer. De preppy look is Brits en een leuke verwijzing naar het Britse erfgoed met Lady Diana en de Middleton-zusjes. 
 • White shirt. De kraakwitte vrouwenblouse kan je op verschillende manieren dragen en is daarom een onmisbare basic in je garderobe. 
 • Pumps die elke outfit een instant sexy boost geven.
Hou deze musthave basics in gedachten, want ze zijn makkelijk te combineren met de trends voor volgend seizoen die Farida omschrijft als ‘bigger, bolder and more daring than ever.’
 
 
 
De nieuwste trends op een rijtje:
 • Miami, denk Latijns-Amerika met overdreven prints en jaren 50 vrouwelijke silhouetten.
 • Spring Break. Mooie pastels en bloemenprints. Versierde denim shorts, T-shirts met logo’s en wijde truitjes.
 • Prairie of de Western trend brengt ons terug naar de hippie tijd met gehaakte tops, jasjes en accessoires met franjes en veel broderie anglaise
 • Ethnic. Tribale patroontjes en borduursels, felle kleuren en folkloristische elementjes.
 • Purist. Sobere silhouetten, monochrome silhouetten geven je look een androgyne twist. Maar ook de sportieve look uit de jaren 90 met digitale prints en neoprene stofjes, is weer helemaal terug van (nooit) weggeweest.
 • Sugar, denk vrouwelijke collectiestukken met pastels, chiffon, doorschijnende en wijde stofjes. Verschillende laagjes en texturen geven je look een extra dimensie. 

Wij zagen veel veel 90's mode, felle snoepkleuren, enkelhoge sneakers, lange blazers met tribale motiefjes, plastieken schoentjes met of zonder hak, veel bling bling accessoires en grote retro zonnebrillen.

Eén ding staat vast: volgende lente/zomer loop je er alleszins opvallend en kleurrijk bij! 

Foto's: Bart Kiggen

We kregen ook de kans om een blik te werpen achter de schermen van de Britse retailer. Kerstverlichting troef op de werkvloer, hoewel iedereen bij River Island nu al in de zomersfeer van 2012 vertoeft. Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten