One to watch: CUT UP collectif

9 januari 2012

20223_cutup1

CUT UP Collectif is een Brussels initiatief van een geweldig trio. Nadjma Ramahatali, make-up artieste en modeontwerpsters Sylvia Iweanya en Noémie Nuo die we kennen van de boetiek Wake Up en het label Nuo, werken samen aan verschillende projecten. De mooie dames staan in voor de make-up & styling van foto shoots in collaboratie met verschillende lokale talenten en zelf organiseren ze de ‘Trust the Colors’ parties. We zijn in de ban van hun kleurrijke vibe en hun ‘African Style’, ongetwijfeld de meest opvallende trend van 2012. Hun blog -> http://cutupcollectif.tumblr.com/

PERSOONLIJK HOOGTEPUNT 2011

Sylvia: Het is een sentimentele breuk die me heeft toegelaten me te focussen op mijn werk en mijn prioriteiten te stellen. Maar het was vooral de formatie van ons CUT UP collectief en het werk dat we samen hebben kunnen verzetten, die 2011 memorabel maken.

Noémie: Mijn hoogtepunten waren het ontstaan van het collectief en de positieve evolutie van mijn boetiek WAKE UP (31 Rue Malibran, 1050 Brussel).

Nadjma: De creatie van het collectief met Sylvia en Noémie en de ontmoetingen die hieruit zijn voortgevloeid.

CUT UP collectif. Foto: Kip Collectif.

Foto: MIQUY AGUIAR FERREIRA DONGE 

VOORNEMENS 2012

Sylvia: Talrijke projecten die er op de planning staan, zoals shootings, een expo en samenwerking met Sandrine Astier en fotografen Miquy Ferreira Donge Février en David Widart. Verder zullen we nog een event organiseren en een défilé van mijn creaties Adela Juju en de publicatie van een mini fanzine, CUT UP.

Noémie: Ik wil graag CUT UP transformeren tot een kleine associatie en een défilé met ons 3 organiseren en meer werk maken van mijn label NUO.

Nadjma: Het collectief laten groeien, de expo in goede banen leiden en me blijven toeleggen op make-up en daar nog beter in worden.

Foto: Kip Collective

Foto: MIQUY AGUIAR FERREIRA DONGE.

TRENDS EN PERSONEN IN 2012

Sylvia: Wat tendensen betreft denk ik dat we terug zullen keren naar het minimalisme, met bewerkte coupes, bedrieglijk simpel van snit en de keuze voor goede basics zal belangrijk worden. Bovendien worden de beschikbare gekleurde pailletten steeds meer gevarieerd, wat ik geweldig vind! 

Noémie: Het gebrek aan zon in België zullen we kunnen compenseren door een balans te vinden in de kleuren die we dragen. Een hele sterke stijl is deze:  http://stylepantry.com/
En mijn inspiratie, of het nu gaat over kleuren, kledij of expo’s, haal ik hiervandaan: http://noirnearfuture.tumblr.com/

Nadjma: Ik wil graag 2 personen als ‘ones to watch’ naar voren schuiven: make-up artiesten Linda Ohrstrom en Alexa Meade die ook schildert.

Foto: JP FERNANDES 

 Wake Up

Rue Malibran 31, 1050 Brussel. Open van dinsdag tot zaterdag, van 11 tot 19u. Zondag van 12 tot 17u.
 
CUT UP blog -> http://cutupcollectif.tumblr.com           


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten