Van Beirendonck sluit Walter shop

15 februari 2012

20917_walterstoresign

Dertien jaar nadat Walter Van Beirendonck de allereerste conceptstore in België opende, wordt de modeontwerper gedwongen om zijn winkel te sluiten. De huurprijs wordt te hoog, zo luidt het persbericht.

De eigenaar van de voormalige WALTER shop in het Sint-Andrieskwartier heeft een verhoging van 2,5 keer de huurprijs afgedwongen voor de Vrederechter en dat met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010. Dure grap voor de Belgische designer, dus besluit hij zijn concept store te sluiten en zich te concentreren op andere werkzaamheden.

Van Beirendonck: "Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand nog op een rendabele manier open te houden. Helaas, maar dit maakt ook tijd vrij om meer energie en creativiteit te steken in mijn collectie die recentelijk weerom heel enthousiast werd onthaald door de internationale pers en aankopers tijdens de modeweek in Parijs. Verder heb ik nog boeiende opdrachten af te werken en de artistieke directie te voeren van de Antwerpse Modeacademie. De creatie van een nieuw winkelconcept rond mijn collectie sluit ik zeker niet uit."

Walter verbouwde in 1997 een vervallen garage te Antwerpen. De 'Walter Store' werd een trekpleister voor mode fans die konden kiezen uit verschillende collecties, meubels en andere artefacten. Er werden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Antwerpen is vanaf nu een icoontje armer. De Walter shop is inmiddels reeds gesloten voor het publiek. 

Geen Walter shop meer, maar niet getreurd, want Antwerpen blijft de toon aanvoeren als het op conceptstores aankomt. Woon je in Brussel? Schaarbeek verwelkomde onlangs het gigantische shoppingparadijs SmetsNieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten