Pop-up store en naaimarathon in Gentse MIAT

29 maart 2012

Van Katoen

copyright: Isa Naeyaert

Naaien is hip! En dus deelt de nieuwe generatie naaisters haar passie voor handwerk online. Blogsters met dezelfde interesses leren kennen is op die manier een piece of cake. De Gentse 'IJverige Wijven' en 'Het Leuvens Stiksel' sloegen de handen in elkaar. Op zaterdag 14 april organiseren ze onder de naam 'Van Katoen' een naaimarathon en pop-up store voor het goede doel.

14 april 2012 is het Gentse MIAT the place to be voor fans van hip naaiwerk! In de voormalige katoenspinnerij worden dan exclusieve handgemaakte spullen verkocht. Kleurrijke schoudertassen, kinderkleding en accessoires kregen allemaal hun eigen vrolijke en retro look. Wie een stuk op 'Van Katoen' scoort, steunt niet enkel het goede doel, maar gaat ook met een uniek stuk naar huis, want van elk item is er maar één of enkele exemplaren gemaakt.

De 8 iniatiefnemende blogsters willen met hun inzet hun zusterclub in Kenia steunen. De volledige opbrengst van 'Van Katoen' gaat naar 'Annick For Kenya', een naaischool die werd opgericht ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel. Het was de grote droom van Annick om een naaiatelier op te richten in het zuiden. Na haar overlijden realiseerden haar ouders die creatieve droom.

'Van Katoen' is meer dan een pop-up store. Er staan een heleboel workshops op het programma, voor beginners maar ook voor de meer ervaren naaisters. Blogster Mme Zsazsa zal er ook haar pas verschenen boek ‘Allemaal Rokjes’ signeren. Hoofdact van de dag is de naaimarathon waarbij vrijwilligers 12u lang achter de naaimachine kruipen!

Het hele programma vind je terug op de website van 'Van Katoen'.

MIAT
Minnemeers 9
GentNieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten