Belgische mode in de Fab store te Hasselt

5 april 2012

Fab Store

copyright: Fashion Across Borders

Mode van eigen bodem! Wij zijn niet de enigen die in lokaal talent geloven. De Fab Store is een pop-up shop en actie van Fashion Across Borders dat jonge ontwerpers uit de Euregio Maas-Rijn een duwtje in de rug wil geven.

De Fab Store in Hasselt is het eerste initiatief van Fashion Across Borders, een samenwerking tussen Modemuseum Hasselt, Fashionclash (Maastricht) en Designmetropole Aachen. Snel zijn is de boodschap, want de Fab store popt nog tot 31 mei in galerie De Ware vrienden. De naam van de gallerij mag tuttig klinken, de 20 designers die hun goodies verkopen zijn dat allerminst. 

Veel designers, evenveel musthaves

Accessoires, we kunnen niet zonder! In de Fab Store laten ons verleiden door de geweldige geometrische juwelen van Danielle Vroemen (vanaf 30 euro) en de speelse modulaire ringen van Lore Langendries (vanaf 15 euro).

Danielle Vroemen

Lore Langendries

Opvallende naam is Pot Luck, een label dat mooie T-shirts maakt. Mooi, dat wel, maar erg draagbaar zijn ze niet. De fragiele collages zijn echte kunstwerkjes gemaakt van papier, vanaf 150 euro. 

potluck

potluck

Erg draagbaar en fashionable zijn de creaties van de Belgische Sofie Claes. Met haar label oogt ze succes in eigen land, maar ook op de modeweken van Parijs en Londen is ze een graag geziene gaste. Haar laatste collectie is geïnspireerd op het Suprematisme en bovenaan onze wish-list prijkt het asymmetrische groene jurkje. 

Sofie Claes

One of a kind zijn de jurkjes van Bregje Cox. Edgy design gemixt met Afrikaanse prints, een rare combo die wondermooi werkt. Cox woont en werkt in Brussel en is wat ons betreft: One to watch! Vanaf 220 euro. 

bregjecox

Deelnemers Fab Store:

Aïcha Gerards - B-MADE - CC by Chequita & Christiaan- Céline Pinkers - Collette Klinkenberg - Danielle Vroemen - Delphine Quirin - Els Louwette - Fien de Graaf -HuiHui - Ingo Binder - Irene Heldens - IXX - Linda Maissan - Lore Langendries - Mieke Dierckx - PYG - Titi + The German Kid - sO mINe* - Sülzkotlett - Veronica Vartic - Wolf by Sofie Claes.

Fab Store in Galerij De Ware Vrienden, Grote Markt, Hasselt

Tot 31 mei 2012 van woensdag tot zaterdag 11-18u.

shop.jpg NL

Foto's: Karlijn Van De Sype. Tekst Magali Elali.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Sluiten